„FERERO“ ŽELI DA INVESTIRA NA TERITORIJI GRADA SOMBORA

petak, 05 septembar 2014 12:04

Izvor:www.sombor.rs

Datum: 04.09.2014

Predstavnici poznate italijanske kompanije „Ferero“ („Ferrero“) posetili su grad Sombor i razgoravali sa Sašom Todorovićem, gradonačelnikom Sombora i Zoranom Milerom, članom Gradskog veća za oblast poljoprivrede, razvoj sela i zaštitu životne sredine.

Predstavnici „Ferera“, govorili su o direktnim investicijama i saradnji sa individualnim proizvođačima koji su zainteresovani za uzgajanje lešnika. Predstavnici italijanske kompanije su naveli da očekuju razumevanje lokalne sredine i saradnika u pogledu specifičnosti proizvodnje lešnika koji je sorta kojoj je  potrebno nekoliko godina da donese plod i da kao takva ima dug investicioni ciklus.

Kompanija ima dugoročne planove i, pre svega, zahteva visok kvalitet proizvoda pa je spremna da uloži značajne napore u edukaciju proizvođača i neophodnu opremu.

Kao primer dobre prakse, koju žele ostvariti i na teritoriji grada Sombora, predstavnici italijanske kompanije su naveli Čile, gde su na sličan način započeli proizvodnju i na tamošnjem tržištu se pozicionirali kao profitabilna kompanija.

itaalijaniZemljište na teritorijigradonač grada Sombora je odabrano zbog odgovarajućih klimatskih uslova, adekvatnog zemljišta,  dobre lokacije i blizine međunarodnog auto-puta.

Gradonačelnik Saša Todorović i član Gradskog veća Miler, su kazali da je gradska administracija otvorena za saradnju, te da će grad učiniti sve kako bi se ubrzala ova značajna investicija i oživela proizvodnja u ovom regionu.

 

„Ferero grupa“

 Kompanija „Ferero“ je u svetu poznata po brojnim proizvodima od kojih se posebno izdvajaju  Nutela („Nutella“), Kinder  („Kinder“) čokolada, Ferero Rošer („Ferrero Rocher“) poslastice i drugi proizvodi. „Ferero“ je jedan od najvećih svetski korisnika lešnika. Najveće plantaže poseduju u Turskoj, Čileu, Italiji.

Poslednji put izmenjeno petak, 05 septembar 2014 12:08
Ocenite ovaj članak
(0 glasova)
Pročitano 1087 puta

KALENDAR AKTIVNOSTI

VREMENSKA PROGNOZA

CRKVENI KALENDAR

KURSNA LISTA

Konvertor valuta

Cene Septembar 2015