Uspešno održana prezentacija kombajna za lešnik

četvrtak, 11 septembar 2014 08:54

Udruženje proizvođača lešnika Srbije sa svojim predstavnicima je 10.09.2014.god. gostovalo kod svog člana udruženja Čedomira Poštića na prezentaciji mašine (kombajn) za sakupljanje lešnika ali i drugih mašina.

Skupu su prisustvovali i zastupnici poznate Italijanske firme Facma iz Hrvatske kao i vlasnik firme Facma sa svojim prevodiocem. Pored njih bio je i predstavnik DDOR-a iz Italije ali i poznati profesor Slobodan Cerović iz Novog Sada. Skupu su takođe prisustvovali i brojni proizvođači lešnika iz Srbije ali i Makedonije. Pred kraj skupa došao je i poznati poljoprivredni novinar Uroš Davidović.

 

 (Italijanski predstavnici Facme, prof. dr Slobodan Cerović i UPLS Ognjan Ilić)

 

U uvodnom delu prisutni gosti su se osvežili i okrepili na bogatoj trpezi uz međusobno upoznavanje i razgovaranje, a  najviše na temu proizvodnje i sakupljanje lešnika.

Zatim je domaćin svima prisutnima se zahvalio na prisustvu i ponudio sveže pečen (vruć) lešnik sa svoje plantaže radi degustacije. Na osnovu komentara degustatora, mogli smo zaključiti da je pečeni lešnik izvanrednog ukuca, što smo se i sami uverili.

 

Susara

U sledećem delu prezentacije zastupnik iz Hrvatske Filip Tokić nam je pokazao mašine koje se koriste u kasnijim ciklusima prerade odnosno sušenja lešnika.

 

Zatim smo zajedno otišli u leskarnik radi praktične demonstacije kombajna. Posle kratkog opisa kombajna, isti je pušten u rad radi sakupljanja lešnika sa zemlje. U 20to minutnom radu kombajna, prisutni su gosti su se i vizuelno uverili u način rada i prikupljanja lešnika.

 

Po završetku prezentacije, gosti su nastavili prijatan razgovor i razmenu mišljenja o svemu što su videli uz razgovor na temu ovogodišnjeg roda lešnika u Srbiji i okruženju.

Kombajn 

Domaćinu se još jednom zahvaljujemo na pruženom gostoprimstvu ali i na edukaciji, kao i svima ostalima na brojnim predlozima i idejama.

Za UPLS

Ognjan Ilić

 

 

 

Poslednji put izmenjeno ponedeljak, 15 septembar 2014 09:22
Ocenite ovaj članak
(12 glasova)
Pročitano 5293 puta

KALENDAR AKTIVNOSTI

VREMENSKA PROGNOZA

CRKVENI KALENDAR

KURSNA LISTA

Konvertor valuta

Cene Septembar 2015