Vučević sa ambasadorom Češke: Razvoj trgovinske razmene, investicija i polјoprivrede

petak, 19 mart 2021 12:42

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević primio je ambasadora Češke u Republici Srbiji Nј.E. Tomaša Kuhtu. Tokom sastanka u Gradskoj kući gradonačelnik i ambasador su pozitivno ocenili dosadašnju saradnju.

Najveća pažnja bila je posvećena dalјem razvoju dobrih odnosa uspostavlјenih na više polјa, posebno u oblasti polјoprivrede i kulture. Sagovornici su se saglasili da je neophodno intenziviranje uzajamnih kontakata privrednika dve zemlјe, koji su u protekloj godini realno otežani usled globalne pandemije i nemogućnosti organizovanja, između ostalog, sajamskih manifestacija. U tom smislu, diskutovalo se pre svega o jačanju trgovinsko-ekonomske saradnje putem alternativnih, savremenih modela komunikacije i poslovanja, a ambasador Kuhta je potvrdio zainteresovanost za dalјi razvoj trgovinske razmene, investicija, polјoprivrede itd.

Pažnja je takođe bila posvećena pitanjima evropskih integracija i svestranoj podršci koju Češka pruža Srbiji na tom putu. U cilјu toga, naglasio je ambasador, od velikog značaja je podsticanje razvoja lokalnih samouprava, čije osnaživanje kumulativno optimizuje šanse za napredak na nivou cele zemlјe.

Poslednji put izmenjeno petak, 19 mart 2021 13:06
Ocenite ovaj članak
(1 Glas)
Pročitano 1396 puta

KALENDAR AKTIVNOSTI

VREMENSKA PROGNOZA

CRKVENI KALENDAR

KURSNA LISTA

Konvertor valuta

Cene Septembar 2015